Lite uppdatering

Det här med blog fungerar sådär nu mer. Känns som det mesta uppdateras på Facebook, men alla har ju förstås inte “fejjan”, så lite kort uppdatering kommer här.

Vi planerar valpar, pappa blir Korad Bruno (NOUCh NOBCh SEBCh Korad Busligans Bocca – Suthenskys Seduction) och mamma blir Korad RLD N RLD F Meringa’s J’Arda (Luna). Det verkar vara brist på valpar, så det är många som är intresserade. Det är ju kul för oss, men trist för alla dem som inte kommer att få köpa.

Det varit hundar ute på tävlingsbanan. Mest värt att nämna är att Spajk (SEUCh SEBCh SEPtrhCh TJD(prth) Korad RLD N RLD F Meringa’s Isengrim) och Carolin har även i år kvalat in till FMM Patrullhund (Försvarsmakts Mästerskapen patrullhund), stort! Hoppas det går lika bra i år som förra året :-) . Myra (SEUCh Korad Meringa’s Hjortrongull) och Annica har tävlat agility och plockat ett cert.

De sista i J-kullen har gjort sitt MT och exteriörbeskrivning och fick titeln Korad. 7 av 9 av J-barnen är nu korade! Av Ochras 26 valpar har 17 startat på MT, 16 klarat sig och 15 även gk exteriör och därmed korade. Den 16:e hunden är krypt och kan därför inte få titeln.

Och på tal om Ochra, så har gammeltanten fyllt 10 år, mattes gullgumma :-) .
Ochra

GulleOchran

Publicerat i Resultat Meringa's hundar, Valpar, Vardagsprat | 1 kommentar

Imre igen

Ni glömmer väl inte kennelhelgen 18-19 april? Har ni inte anmält er än, så gör det snarast!

Förra onsdagen flyttade Imre på prov. Han är kvar i Kungsör, men bor nu med Carina, Micke, Bippe och dobermannen Goldie och dvärgpinchen Kidden. Idag träffade vi honom för första gången sedan han åkte, och det kändes så bra! :-) . Han fungerar bra i flocken, Carina beskriver honom som okomplicerad och det har i princip inte varit några problem alls så här långt. Det ser verkligen ut att ha löst sig på bästa sätt.

Jessie, Ochra och Imre fick springa lite idag också. Det var inte helt enkelt att ta skarpa kort för det gick fort!


Publicerat i Vardagsprat | 2 kommentarer

Blandade tankar

Det har varit årsmöte i Kelpieklubben, och för första gången sedan 1985 har jag ingen officiell funktion. Det känns märkligt, men var ett genomtänkt beslut. När man inte delar sittande styrelses tankar och visioner så finns det bara två saker att göra. Gå in i styrelsen och ta strid, vilket jag inte ville, eller avgå. Jag valde det senare alternativet.

Styrelsen skickade ut ett info mail igår. Ett bra initiativ! Hade de även skrivit vilken klubb mailet kom ifrån hade det varit perfekt, när man är med i flera klubbar så måste man läsa halva mailet innan man vet vem som är avsändare, så ett litet tips kära styrelse, skriv vem som är avsändare.

I övrigt så kan jag konstatera att somliga saker de tänker jobba med är bra, andra gör mig förvånad. T ex, varför är det viktigare med exteriörbeskrivningar än med MH och MT? Verksamhetsplanen säger 2 MH och 2 MT men 5(!) exteriörbeskrivningar. Inte kan de väl tycka att utseende är viktigare än mentalitet?

Man skriver också om jobba för att stoppa det man tycker är felaktiga registreringar. Personligen tycker jag att det är ett större problem att det de tre första månaderna enbart registrerats nio (9) kelpie! Förra året hade det under motsvarande period registrerats 27 st. Tittar man på hemsidan så finns det ingen kull till hänvisning, varken född eller planerad. Men som sagt, vi tycker olika och det är därför jag valde att inte längre vara aktiv i klubben.

Men de ska göra bra saker också, t ex starta upp en avelskommitté med 2-4 medlemmar med uppgiften att arbeta för att kelpieaveln ska nå målen i RAS.

Publicerat i Vardagsprat | 1 kommentar

Imre söker nytt hem

Imre, J’Asfaloth söker ett nytt hem. Han är nyss fyllda 3 år, har genomfört MH och är uppflyttad till lägre klass spår. Klar för att tävla både lägrespår och lydnadsklass I. Han har HD B och ED ua.

Imre

Imre kom tillbaks till oss i november, men nu är det dags att hitta ett nytt hem till honom. Han behöver få bo hos någon som är hundvan, och som vill fortsätta träna med honom. Vill man även tävla är det en bonus, men inte nödvändigt. Vill man köra är agility är han  inte optimal, även om jag tränat lite med honom. Men där behöver man i så fall lägga ner ganska mycket tid på passivitetsträning.

I vardagen är han enkel, han fungerar fint i flocken. Leker med de andra, och har en sund respekt för mamma Ochra och syster Ebba. Går att ha lös utan problem. Går att lämna hemma själv utan att göra hyss. Han är kanske inte den vackraste kelpien, men med massor av arbetskapacitet. Tanken är att han ska gå MT senare i vår.

Så om du tror att Imre skulle passa hos dig, så hör av dig. Kontaktuppgifter finns på hemsidan: www.meringa.se

Publicerat i Valpar | 1 kommentar

Transportsträcka

Just nu känns det mest som en transportstäcka. Inga valpar :-( , inga tävlingar och inga kul kurser. Helt enkelt en trist transportsträcka innan våren tar fart. Som tur är en agilitytävling om 2 veckor så helt stilla är det ju inte.

Vi har ju 5 hundar hemma just nu, vilket helt klart är för många. Det är Imre som flyttat “hem till mamma”. Det är ju inte tänkt att han ska bli kvar, men vi har inte bråttom att hitta nytt hem till honom. Tanken är att han och syrrorna Jessie och Luna ska gå MT under våren. Förhoppningsvis hittar vi lämpligt hem till honom snart, han är en härligt hund att träna med så det vore roligt om han fick komma till någon som kan ta vara på hans kapacitet. Men tills rätt hem dyker upp får han vara här och trängas med morsan Ochra, syrrorna Ebba och Jessie och lilla grådvärgen Troja.

Publicerat i Vardagsprat | Lämna en kommentar

År Jessie dräktig?

Jag vet inte. Tycker hon visar vissa saker som tyder på det, bl a varit loj efter löpet vilket absolut inte är typiskt henne. Men jag vet inte säkert än. Veckan som kommer ska jag på kurs så jag hinner inte åka på ultraljud, men är jag fortfarande osäker näste helg får det bli ett UL veckan därpå.

I övrigt händer inte så mycket mer än att Vickulas-Fia och jag ska ta in sperma från Sandsprite Land Down Under, och vi har ev ytterligare en till på gång, men den är inte röntgad än vilket är första kravet. Ja vi får väl se hur det blir. Jag vet inte vem jag ska använda det på, eller när men det blir tidigast 2016 eller ännu senare.

Publicerat i Valpar, Vardagsprat | Lämna en kommentar

Sammanfattning av 2014

Först och främst så föddes K-kullen. Tack snälla Linda för att jag fick låna Vizzla :-) .

På tävlingssidan blev det följande:

Ebba (Helluin) lydnadsklass II, 2:a pris
Myra (Hjortrongull) SM-pinnar i agility
Grimm (Inglorion) lydnadsklass elit, 3:e pris, elitspår certpoäng, utställd med VG, startat i Agility.
Spajk (Isengrim) Nya titlar: SE BCh RLD N RLD F. Uppflyttad till elitklass sök, elitklass spår godkänd, startat i agility, utställd med CK (champion sedan tidigare). 5:a på FFM! (Försvarsmaktsmästerskapet bevakningshund)
Vizzla (Illuin) Nya titlar SE UCh. Var i övrigt mammaledig :-) .
Lotta (Ioreth) Gk räddningshund Norge, lydnadsklass klass I 2:a pris.
Vittra (Ivorwen) agilityklass I 1 pinne, hoppklass II 1 pinne, lydnadsklass III 2:a pris , rallylydnad nybörjarklass 1 kvalresultat
Kesu (Iminyë) var bl a över i Sverige och tävlade agility klass III och hoppklass III
Jolly (Jolly Cotton) Ny titel KORAD. Agilityklass II, hoppklass II.
Imre (J’Asfaloth) uppflyttad till lägre spår.
Jargo (J’Argonath) Ny titel KORAD. Uppflyttad till lägre sök.
Lara (Jasmin Bolger) Ny titel KORAD. Hoppklass I 1 pinne, Agilityklass I.
Luna (J’Arda) Nya titlar RLD N RLD F. Startat rallylydnad avancerad klass.
Jessie (Jessamine Boffin) Ny titel RLD N. Agilityklass I 4 pinnar, hoppklass I 2 pinnar. Lydnadsklass 1 2:a pris.
Klara (J’Arien) Ny titel KORAD: Startat rallylydnad nybörjare.

Hoppas jag inte glömt någon nu!

Mamma Ochra var skadad under året, så det blev inga tävlingar för henne. Men däremot ansökte jag om korningsdiplom för henne, och hon har dessutom nu kvalificerat sig för ytterligare ett :-) .

Nu ser vi fram emot 2015 där vi redan nu vet att det händer spännande saker:
Jessie är parad, vi håller tummarna för att hon är dräktig.
Spajk får besök av en finsk tik i morgon, så då hoppas vi på valpar i Finland.
Jarrah (Iarwain) kommer få besök av en holländsk tik.

och så börjar ju tävlingssäsongen 2015 redan om några dagar. Maria med Vittra och jag och Ochra åker ner till Linköping och tävlar agility om 1,5 vecka.

Anders och jag önskar alla våra underbara valpköpare ett

 

Gott Nytt År

Publicerat i Resultat Meringa's hundar, Vardagsprat | Lämna en kommentar

God Jul och Gott Nytt År

 

Ochra, Ebba, Jessie, Imre, Troja, Anders, Johan och Maria önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt ÅR.

Publicerat i Vardagsprat | Lämna en kommentar

Nu väntar vi på L-kullen

I helgen har vi parat Jessie med Vip, så nu hoppas vi på valpar runt 14 februari.


Vip

En bättre presentation av Vip, Outback-Workaholic’s Hallscreek Vip. Han har tre kullar sedan tidigare, två hos Vickulas och en hos Busligan, totalt 19 valpar. Av dessa är 16 HD-röntgade än så länge, alla fria, och 15 har röntgade armbågar även där bara fritt. 16 av valparna har deltagit på MH, och de visar mycket lek, bra gripanden och nyfikna. Vips faster Aqua De Royal Perigord tävlar i franska landslaget i agility.

Nu har vi nedräkning, om 4 veckor hoppas vi kunna se om hon blev dräktig :-)

Publicerat i Valpar | 6 kommentarer

Världens sämsta kennelmamma!

Japp, det måste vara jag, för jag glömde bort att Vizzla (Illuin) plockade två cert och nu är Svensk Utställningschampion! och brorsan Spajk blev BIM och dessutom har blivit uppflyttad till elitklass sök.

Bild på Vizzla och Spajk, Rebecka V Antonsson

Ang Spajk så är det lite häftigt att han är i elitklass i spår, sök, patrull och lydnad!

Publicerat i Resultat Meringa's hundar | 2 kommentarer