Troja löper

Vi har misstänkt att det är på gång eftersom hon slickat sig mycket de senaste dagarna. Löptik gör ju också att man genast hamnar i valpplaneringstankar 8). Ska hon paras då? Jag vet inte än, dels vet jag inte om hon håller måttet, 1:a unghundsklass på utställning, MH-testad med 1 på skott och ögonlyst ua, är det tillräckligt för en vätte att gå i avel? Svaret är att jag inte vet eftersom det inte framgår på klubbens sida vad man anser att en tik bör uppfylla för krav innan man parar henne :-? En annan anledning till att jag inte vet är att jag ju är ganska bortskämd med bra valpköpare. Den som är intresserad av en kelpievalp vet oftast ganska väl vad de vill ha, man har ofta redan kollat på hunddata vad föräldradjur och syskon presterat. Man vet oftast vad det innebär att ha hund (ingen regel utan undantag naturligtvis, visst har jag sålt valpar till folk som aldrig tidigare har haft hund men det har alltid varit ett väl genomtänkt beslut även om det är första hunden). Jag tror att valpköpare som är intresserade av vättar ibland är en annan typ av folk, att man kommer att få lägga ner mer tid att förklara vad det innebär att ha hund och kanske till och med avråda från att köpa hund…. Nåja oavsett hur det blir så ska hon inte paras nu, hon är bara 18 månader än. Dessutom är det ju nJohans hund, fast han å sin sida bestämde sig för länge sedan, självklart ska hon ha valpar :mrgreen:

Osökt kommer vi över på kennelkonsulenter. Visst låter det väl bra att vi har kennelkonsulenter? Det blir ett kvitto på att man som uppfödare gör rätt, att man hanterar sina hundar bra, håller ordning på papper, säljer valparna enligt gällande regelverk osv. På pappret låter det kanon men hur fungerar det i verkligheten? Ja, jag har ingen aning! Mina första valpar föddes maj 1989. Visserligen har det inte blivit så många kullar genom åren, jag tror att snittet är en kull per 2,5 år, men jag har aldrig haft besök av en kennelkonsult. Det är inte så att jag tror att jag inte hanterar mina hundar väl, eller känner behov av att få svar på massor av frågor, men nog är det väl märkligt att det aldrig under 21 år har varit någon som kommit på besök?

Nu bär det av till Hundarena Kungsör, “vår” egna uppvärmda inomhushall. Det är hallenmöte, vi närmar oss invigning och glädjande nog ligger vi före tidsplan :D

Det här inlägget postades i Valpar, Vardagsprat, Västgötaspets. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>