Träning, träning, träning

Ja det är väldigt vad vi tränar just nu :-)

Jag var på sökkurs för Åsa Löfberg skärtorsdag och långfredag, så kul! Man blir taggad till tusen att träna. Inser också att jag varit för “mesig” när det gäller Ochras sökträning. Hon hade aldrig tidigare gått något tomslag, men Åsa skickade ut henne på 4 tomslag på raken och sedan figge-figge. Behöver jag säga att det fungerade galant? Åsa läste henne sååå mycket bättre än vad jag gör som ju tycker att hon är “grön”. Trevliga hundar, trevliga människor, det var helt enkelt en toppenkurs. Även Sari och Simon var där. Simon skötte sig också jättebra (såklart). Han har dessutom blivit riktigt snygg gossen, får tjata lite på Sari så hon plockar de två certen som saknas till championatet ;-)

I lördags fick Ochra vila lite, men både igår och idag har det blivit träning igen. Igår var husse och jag på klubben i E-tuna och körde lydnad och uppletande. Lydnaden gick riktigt bra. Uppletandet var mindre bra :-( . Föremålen på djupet tog hon fint men de två som låg nära hade hon väldiga problem med, det var som om näsan slogs på efter 20m och då var de redan passerade.
Idag blev det lite markeringsövningar med lillhusse och uppletande. Tre föremål, ett i vardera hörnet och ett ca 10 m ut i mitten. Tre skick, tre föremål in :-) .

Troja och lillhusse körde agility på klubben i Kungsör. Hon börjar på hindersug vilket medför att hon gärna tjuvstartar, men hellre det än att hon inte vill hoppa. De körde lite framförbyten, men det var svårt. Hon blir lite konfunderad när husse börjar “snurra” och hamnar lite fel, det får vi öva mer på.

Även Ebba var med så jag körde ett uppletande även med henne bara för att hon skulle få göra något.

Det här inlägget postades i Hundträning, Vardagsprat. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Träning, träning, träning

  1. Sari och Simon skriver:

    Usch Maria….. jag får bara liiiiite dåligt samvete! Det är så svårt att hinna med allt! Såklart Simon ska springa i ringen igen!! Tack för så trevligt sällskap på den superbra sökkursen!! Vi syns ju snart igen!! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>