Jessie, en mediumkelpie

Idag har Jessie och jag tävlat agility, en hoppklass 1. Innan start var det mätning, och första domaren mätte henne en gång till under 45 cm, en gång till ganska prick 45, och två gånger till precis över 45 cm. Hon ville då att ytterligare en domare skulle mäta, så nästa domare tog vid. Mätte tre gånger med två olika mätstickor, samtliga gånger blev det under 45 cm, så det blev en meduimhund!

Mediumjessie

Reglerna är ju så att man får välja om man vill tävla i medium eller large om hunden är mellan 43cm och 44,9 cm, men nog känns det lite orättvist mot en 36 cm japansk spets eller västgötaspets att ha en kelpie i medium. Men men, nu är det det klassen vi ska tävla i.

Tävlingen gick bra, hon gick ur i slalom vilket inte var helt oväntat då slalomen inte är helt klart. Vid omtaget blev jag så glad att det fungerade att jag tappade henne till nästa hinder, men sedan gick hon som tåget. Lite tidsfel blev det eftersom slalomet tar tid, men 10 fel på hinder och 2,något tidsfel är jag mer än nöjd med som debut. Även Maria och Vittra var med, två sygga rundor som tyvärr blev lite stolpe ut med två oturliga diskningar. Men på’t igen bara, vi har både nästa tävling och två kurser inplanerade i närtid :-) .

Det här inlägget postades i Resultat Meringa's hundar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Jessie, en mediumkelpie

  1. Annica, Jolly & Myra skriver:

    Snyggt jobbat! Bra debut tycker jag det låter som! Nu kör vi hårt resten av säsongen :-)

  2. Linnea törnblom skriver:

    Heja!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>