Blandade tankar

Det har varit årsmöte i Kelpieklubben, och för första gången sedan 1985 har jag ingen officiell funktion. Det känns märkligt, men var ett genomtänkt beslut. När man inte delar sittande styrelses tankar och visioner så finns det bara två saker att göra. Gå in i styrelsen och ta strid, vilket jag inte ville, eller avgå. Jag valde det senare alternativet.

Styrelsen skickade ut ett info mail igår. Ett bra initiativ! Hade de även skrivit vilken klubb mailet kom ifrån hade det varit perfekt, när man är med i flera klubbar så måste man läsa halva mailet innan man vet vem som är avsändare, så ett litet tips kära styrelse, skriv vem som är avsändare.

I övrigt så kan jag konstatera att somliga saker de tänker jobba med är bra, andra gör mig förvånad. T ex, varför är det viktigare med exteriörbeskrivningar än med MH och MT? Verksamhetsplanen säger 2 MH och 2 MT men 5(!) exteriörbeskrivningar. Inte kan de väl tycka att utseende är viktigare än mentalitet?

Man skriver också om jobba för att stoppa det man tycker är felaktiga registreringar. Personligen tycker jag att det är ett större problem att det de tre första månaderna enbart registrerats nio (9) kelpie! Förra året hade det under motsvarande period registrerats 27 st. Tittar man på hemsidan så finns det ingen kull till hänvisning, varken född eller planerad. Men som sagt, vi tycker olika och det är därför jag valde att inte längre vara aktiv i klubben.

Men de ska göra bra saker också, t ex starta upp en avelskommitté med 2-4 medlemmar med uppgiften att arbeta för att kelpieaveln ska nå målen i RAS.

Det här inlägget postades i Vardagsprat. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Blandade tankar

  1. Sofia skriver:

    Gammalt inlägg, men väl värd att kommenterad. Håller med dig i det du skriver. Verkar inte heller gå bättre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>